Muziek maken bij de RIBW in Bussum

Deze maand mag ik een paar keer muziek maken bij de RIBW, mensen die uit de psychiatrie komen en nu in een soort van begeleid wonen wonen. En afgelopen donderdag was de eerste keer. Het was een feestje! Ik had al m’n trommels meegnomen en er is daar een verrijdbare piano die niet eens heel erg vals is ­čÖé
Het was al leuk dat er veel animo was voor de muziek en al snel hadden we ons geïnstalleerd in een kring en ieder een trommel. Ik speelde wat heel eenvoudige ritmes die zij dan na mochten spelen. Dat ging goed. Iets moeilijker ritmes proberen. En dan ging ook goed. Langzamerhand bleek ik hier gewoon met een hele muzikale groep te zitten! Wauw wat leuk! Zo deden we allerlei variaties. Steeds vier tellen een solo spelen, de kring rond. Of een ander voor laten spelen welke de groep dan moest nadoen. De gezichten lieten naast concentratie ook zien er veel plezier in te hebben!
We hadden maar een uurtje en ik wilde graag nog even hun zangtalenten ontdekken. Dus over naar de piano. Lekker een paar Hollandse bekende liedjes gezongen en gelijk even ge├»nventariseerd wat ze zoal leuk vinden om te zingen. Dat liep uit├ę├ęn van Purple Rain tot Vicky Leandros of Bob Marley. Die gaan we dus volgende keer doen! Ik heb er al weer zin in!