Instrumenten

Diederick geeft les op verschillende instrumenten:

Piano

Aan kinderen geef ik les uit (verschillende soorten)  reguliere pianolesboeken zodat ze noten leren lezen. Daarnaast leer ik hen ook vrij te spelen op de piano. We improviseren samen. Ook leren ze akkoorden  spelen.  Zo leert de leerling de piano op verschillende manieren te bespelen en kan nog z’n hele leven genieten van deze mogelijkheden!

Aan volwassenen geef ik ook pianoles. Hierbij ligt vaak de nadruk vak juist op het spelen van akkoorden en niet zozeer het noten lezen. Ofwel de volwassene kan al noten lezen en wil nu juist ook zonder bladmuziek kunnen spelen.  Kan de volwassene nog helemaal niet noten lezen is de insteek van akkoorden ook vaak leuker omdat het als volwassene nu eenmaal veel lastiger is om het van bladmuziek te spelen nog helemaal eigen te maken. Het zal je verbazen hoe leuk het is om met de akkoorden aan de slag te gaan.  De combinatie van akkoorden én notenlezen geeft ook weer leuke mogelijkheden.

Gitaar (ook elektrisch en basgitaar)

Ook op gitaar leer ik de kinderen en volwassenen zowel akkoorden als muzieknoten lezen.  Losse noten spelen geeft ook de kans om de vingertechniek extra te ontwikkelen plus dat de leerling noten leert lezen wat altijd nog handig kan zijn  voor een ander instrument ook.  Als kinderen echt veel moeite hebben met noten leren lezen (bijvoorbeeld bij dyslexie), dan bestaat er bij gitaar ook nog de mogelijkheid om met TAB te werken. Dit is een eenvoudiger manier die sneller op te pakken is.

Trompet , Trombone en Tuba

Dankzij meer dan 30 jaar ervaring als koperblazer kan ik je alles leren over deze blaasinstrumenten.  Trompet vraagt iets meer thuisstudie vanwege het kleinere mondstuk, maar is voor de mensen goed te leren Trombone en (tenor-)tuba is voor de lipspanning iets makkelijker.  Gelukkig zijn er tegenwoordig ook hele leuke lesboeken voor deze instrumenten die we zullen gebruiken naast de losse oefeningen die ik erbij zal geven om een mooie klankkeur en goede techniek te krijgen.

Djembé

Zowel in groep als individueel geef ik djembéles.  Groepen zijn meestal nog eenmalige workshops. Een serie lessen is ook mogelijk. Individueel geef ik ook djembéles.  Djembé is heel goed om te aarden, uit je denken te komen en goed verbinding te maken met je lichaam. De ritmes variëren van heel eenvoudig tot lekker pittig.